Muž bez profilu nebo tvůrce DrRatha? Janouškovi vyhovují oba, Tůma možná víc. Pražský satrapa zatím nejistý

Dnes začínají komunální volby. Hlavním cílem regionálních politiků z velkých stran nebude ani tak volební úspěch, ale spíše to, jak udržet pod kontrolou toky peněz. Zcela klíčové jsou veřejné zakázky.

Nejpokročilejší jsme my v Praze. Bémova éra připomíná více střední Asii než cokoli, co by se blížilo Evropě. Valná část důležitých lidí na pražském magistrátě přišla do úřadů z paneláků, dnes mají vily na Hanspaulce. Boj proti korupci se stal bojem za ještě více do vlastních kapes. Díky magistrátu a Bémově éře byla vygenerována nová skupina miliardářů a stamilionářů. Tito lidé přitom nic nevytvořili. Praha dosti připomíná jeden velký a smradlavý bordel. Slyšel jsem i termín „Žumpa chamtivosti„.

ODS do voleb nasadila docenta Svobodu. Připomíná spíše komiksovou postavičku. TOP 09 pak muže bez profilu Zdeňka Tůmu. Co je horší? Asi muž bez profilu.

Šíbři už se těší, jak případného primátora obstaví hradbou náměstků a úředníků. Lidmi, co jsou s nimi. Je jim jedno, jestli vyhraje Tůma nebo Svoboda. Kromě toho komunální politici jsou krom neobyčejně flexibilní. Infiltrace do případně vítězné Top 09 je v plném proudu.

Kdo se nakonec stane pražským satrapou, může být známo až několik měsíců po volbách.

-mot-

poznámka: Boj proti korupci má jednoduché řešení: stačí minimalizovat veřejné zakázky

Pár vět k Tůmovi
http://www.motejlek.com/tuma-v-eichlerove-byte-dokazal-ze-pro-rizeni-prahy-nema-ty-spravne-kompetence

Pár vět k Svobodovi
http://www.motejlek.com/tvurce-dra-ratha-chce-byt-primatorem-prahy-koho-stvori-tentokrat

Předcházející článek

Prokleté místo pro mladé Johannese

Následující článek

ČEZ je jako zajíc, který pomateně kličkuje. Hlavně tam, kde zrovna necítí nepřátele