Za měsíc proběhne historicky rekordní dražba na území České republiky

Wellness Hotel Step na Praze 9 zažije čtrnáctého června mimořádnou událost. Budou se zde dražit akcie Jana Kroužeckého, které představují 30 procent základního kapitálu těžební a elektrárenské společnosti Sokolovská uhelná. Částka by mohla vystoupat opravdu hodně vysoko.

V zásadě jde o to, že Kroužecký se před lety dohodl s Pavlem Tykačem na prodeji třiceti procent Sokolovské uhelné. Přímý prodej někomu jinému než dalším dvěm akcionářům – Františku Štěpánkovi a Jaroslavu Rokosovi, dle stanov nepřipadá v úvahu. Proto Tykač a spol. vymysleli exekuci na Kroužeckého podíl v Sokolovské. Exekuce se s chutí jemu vlastní ujal Juraj Podkonický, dražebníkem je Global Brokers, která pro Tykače dělá od devadesátých let. Je to jediná možnost, jak se může Tykač k podílu dostat. Celé je to tedy jenom fraška.

Férová hodnota Kroužeckého balíku výrazně přesahuje 5 miliard korun. Za poslední čtyři roky vydělala přes šest miliard korun po zdanění. Tykač má v současné době k dispozici kolem deseti miliard, miliardy mají i Štěpánek s Rokosem. Dojde tedy k velmi zajímavému souboji. Nejnižší podání činí 1,23 miliardy korun. Minimální příhoz „Tykačovou“ společností byl stanoven na 50 milionů.
-mot-

Předcházející článek

Klaus se postavil Babišovi, jeho veto bude nakonec smeteno

Následující článek

Kateřina Klasnová hnula Pentě žlučí