Radovan Vítek koupil 2700 bytů v Litvínově, s převzetím dluhu ho akvizice vyšla na 825 milionů korun

Devětatřicetiletý Radovan Vítek stále zřetelněji posiluje pozici realitního lídra na českém nemovitostním trhu. Nyní po dlouhé době rozšířil svoje bytové portfolio. Převzetím společnosti C Kapital Inwest vedené čiperným Ctiradem Juhou získal firmu Haines a tím pádem i zhruba 2700 bytů v Litvínově. Jde o někdejší bytový fond dnes již neexistující chemičky Chemopetrol.

Vítkovi aktuálně patří téměř 13 tisíc bytů v Praze, Třinci, Ústí nad Labem, Českém Těšíně, České Lípě, Teplicích, Mostě, Děčíně, Jablonci nad Nisou, Liberci, Novém Městě pod Smrkem, Slaném a nyní také v Litvínově. Poslední bytová akvizice ho vyšla i s převzetím dluhu na 825 milionů korun.

Letos Vítek vydatně rozšiřuje svoje portfolio o nákupní centra, kancelářské objekty (tuzemská centrála švýcarského potravinářského koncernu Nestlé) a teď také o byty. I s převzetím dluhů šlo o transakce za více než 2,7 miliard korun.

Radovan Vítek je pátým nejbohatším občanem České republiky, hodnota jeho majetku se počítá v řádu desítek miliard korun.
-mot-

Předcházející článek

Plachého Chemoprojekt přihlásil pohledávky za Sisákovým Oleofinem za téměř miliardu korun

Následující článek

Prodej Sellier & Bellotu vyhnal čistý zisk Nebeského Wotanu na 654 milionů korun